FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNHCR zabrinut novim slovenskim zakonom o azilu

LJUBLJANA,26. studenoga 2005(Hina) - Visoko povjerenstvo UN-a zaizbjeglice (UNHCR) izrazilo je zabrinutost prijedlogom novogslovenskog zakona o azilu kojim se uvodi nova kategorija "osoba kojenamjeravaju zatražiti azil", prenose slovenski mediji.
LJUBLJANA,26. studenoga 2005(Hina) - Visoko povjerenstvo UN-a za izbjeglice (UNHCR) izrazilo je zabrinutost prijedlogom novog slovenskog zakona o azilu kojim se uvodi nova kategorija "osoba koje namjeravaju zatražiti azil", prenose slovenski mediji.

Kako je u petak u Ženevi izjavila glasnogovornica UNHCR-a Jennifer Pagonis, takva nova kategorija u prijedlogu zakona koji je slovenska vlada predložila parlamentu u suprotnosti je s usklađivanjima sustava azila koji se harmonizira u okviru Europske unije. Ona je kazala da bi tom odredbom potencijalni azilanti mogli biti lišeni prava na traženje azila u Sloveniji, te potaknuti da azil traže u drugim zemljama EU-a.

Prema podacima UNHCR-a, u 2004. godini u Sloveniji je zahtjev za azil podnijelo 1.174 osoba, a u prvih devet mjeseci ove godine 1.229 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙