FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri 14 zemalja potpisali izjavu o sigurnosnoj suradnji

BRDO KOD KRANJA,28. listopada 2005.(Hina) - Ministri unutarnjih poslovai državni tajnici za unutarnje poslove iz 14 zemalja srednje ijugoistočne Europe, među njima i hrvatski ministar Ivica Kirin,potpisali su u petak na Brdu kod Kranja zajedničku izjavu kojom seobvezuju na daljnju suradnju u borbi protiv organiziranog kriminala,ilegalnih migracija, korupcije i terorizma.
BRDO KOD KRANJA,28. listopada 2005.(Hina) - Ministri unutarnjih poslova i državni tajnici za unutarnje poslove iz 14 zemalja srednje i jugoistočne Europe, među njima i hrvatski ministar Ivica Kirin, potpisali su u petak na Brdu kod Kranja zajedničku izjavu kojom se obvezuju na daljnju suradnju u borbi protiv organiziranog kriminala, ilegalnih migracija, korupcije i terorizma.

Na petoj i već tradicionalnoj regionalnoj konferenciji ministara unutarnjih poslova hrvatski ministar Ivica Kirin u svojem je prilogu tijekom zatvorenog dijela konferencije među ostalim rekao da organizirani kriminal, terorizam, korupcija i ilegalne migracije potkopavaju demokratski razvoj i demokratske procese, te mogu predstavljati opasnost za sigurnost u svakoj državi, te naglasio da zato postoji zajednički interes za bespoštednu borbu protiv takvog kriminala bez obzira na to o kojoj se državi ili regiji radi.

Na konferenciji je dogovoreno i osnivanje stručnih skupina za pojedina područja koordiniranog djelovanja na područjima od zajedničkog interesa, a Hrvatska je prihvatila organiziranje takve skupine za pitanja azila i ljudskih prava.

Kako je na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara unutarnjih poslova izjavio slovenski ministar Dragutin Mate, zemlje koje sudjeluju u ovom procesu međusobno si pomažu suradnjom policija i razmjenom vlastitih iskustava i znanja u borbi protiv transgraničnog kriminala, te suradnjom u sklopu tzv. haškog programa usvajanja zajedničkih sigurnosnih standarda u Europskoj uniji.

Austrijska ministrica unutarnjih poslova Liese Prokop naglasila je važnost regionalne sigurnosne suradnje, te istaknula da će tema sigurnosti biti jedna od važnih pitanja u prvoj polovici iduće godine kada Austrija bude predsjedala EU-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙