FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNHCR zabrinut pogibijama prognanika od zaostalih mina u selu Jagma

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Predstavništvo Ureda Visokogpovjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) duboko jeožalošćeno tragičnim pogibijama dvojice prognanika koje su se nedavnodogodile u selu Jagma, u općini Lipik, priopćeno je danas iz UNHCR-a.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Predstavništvo Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) duboko je ožalošćeno tragičnim pogibijama dvojice prognanika koje su se nedavno dogodile u selu Jagma, u općini Lipik, priopćeno je danas iz UNHCR-a.

Naime, 11. listopada i 13. studenoga dvoje povratnika iz sela Jagma, Milan Paunović i Bogdan Stanković, smrtno su stradali od ranjavanja eksplozivnim napravama u obližnjoj šumi skupljajući drva, stoji u priopćenju.

UNHCR je zabrinut činjenicom da su se oba smrtna slučaja dogodila u kratkom vremenskom razdoblju, na istom području koje očito nije bilo označeno kao minski sumnjivo područje te, kako UNHCR navodi u priopćenju, pod sličnim okolnostima.

Tragične pogibije dvojice suseljana unijele su razumljiv strah među stanovnike Jagme i UNHCR vjeruje da će policijska istraga uskoro razjasniti okolnosti ovih smrtnih slučajeva.

Također, stoji u priopćenju, UNHCR se nada da ovakvi incidenti neće dovesti do pogoršanja sveukupne sigurnosne situacije u područjima povratka, te da napori koje je hrvatska Vlada uložila kako bi poboljšala ozračje u tim područjima, ali i omogućila izbjeglicama iz Hrvatske da se vrate u svoju domovinu u sigurnosti i dostojanstvu, neće biti uzaludni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙