FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u Londonu 29. i 30. studenoga

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićboravit će krajem studenoga u Londonu gdje će održati predavanje uuglednome debatnom klubu i sastati se s predsjednikom Europske bankeza obnovu i razvoj, te s gradonačelnikom londonskog Cityja, najvećegsvjetskog financijskog središta, priopćeno je u petak iz Uredapredsjednika.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić boravit će krajem studenoga u Londonu gdje će održati predavanje u uglednome debatnom klubu i sastati se s predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj, te s gradonačelnikom londonskog Cityja, najvećeg svjetskog financijskog središta, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.

Hrvatski predsjednik već je službeno posjetio Veliku Britaniju 2001. godine, a ovogodišnji boravak u Londonu prvenstveno će biti gospodarskog karaktera, dodaje se u priopćenju.

Na poziv Oxford Uniona, predsjednik Mesić održat će predavanje 29. studenog u tome prestižnom debatnom klubu na kojem su izlagali mnogi svjetski državnici i uglednici.

Idućeg dana, 30. studenoga, Mesić će razgovarati u Londonu s Jeanom Lammierom, predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj, koja je u Hrvatsku investirala više od jedne milijarde dolara u različite infrastrukturne i gospodarske projekte.

S novoizabranim gradonačelnikom Citya, najvećeg europskog financijskog centra, Davidom Brewerom, hrvatski predsjednik također će održati sastanak, a predviđen je i susret s predstavnicima Britansko-hrvatske gospodarske komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙