FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio Minuta Rizza

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je u petak zamjenika glavnog tajnika NATO-aAlessandra Minuta Rizza, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u petak zamjenika glavnog tajnika NATO-a Alessandra Minuta Rizza, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić i zamjenik glavnog tajnika NATO-a Rizzo razgovarali su o pitanjima vezanim uz napore koje Republika Hrvatska poduzima s ciljem ulaska u punopravno članstvo NATO-a.

Tijekom razgovora predsjednik Mesić je istaknuo da Republika Hrvatska ima tri strateška cilja: ulazak u EU, ulazak u NATO te osiguranje kvalitetnijeg života hrvatskim građanima.

U pripremama za članstvo u NATO-u kroz reforme u Oružanim snagama RH postignuti su značajni rezultati pri čemu je predsjednik Mesić posebno istaknuo smanjenje broja pripadnika i restrukturiranje Oružanih snaga RH. Iako je mnogo toga učinjeno, dodao je Predsjednik, treba uložiti još dodatne napore u onim područjima u kojima su za sada izostali željeni rezultati.

Alessandro Minuto Rizzo je pozdravio napore koje je RH učinila i čini na ispunjavanju uvjeta za članstvo u NATO-u. Izrazio je spremnost saveza za pomoć Republici Hrvatskoj u onim pitanjima u kojima je takva pomoć potrebna.

Naglasio je kako poziv i ulazak u članstvo ovise o dosadašnjim, ali i budućim rezultatima koje će RH postići u planiranim reformama.

On je istaknuo vrlo važnu i pozitivnu ulogu koju Republika Hrvatska ima u regiji. Smatra kako postignuća RH u reformskim procesima u okviru pristupanja EU i NATO-u imaju sigurno pozitivan učinak i na druge zemlje regije te pridonose daljnjoj stabilizaciji i razvoju ovog dijela Europe, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙