FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radićev film nagrađen na ljubljanskom LIFFe-u

LJUBLJANA,25. studenoga(Hina) - Film hrvatskog redatelja TomislavaRadića "Što je Iva snimila 21. listopada 2003." dobio je nagradumeđunarodnog žirija na ljubljanskom međunarodnom filmskom festivaluLIFFe, koji je u četvrtak završen u Ljubljani.
LJUBLJANA,25. studenoga(Hina) - Film hrvatskog redatelja Tomislava Radića "Što je Iva snimila 21. listopada 2003." dobio je nagradu međunarodnog žirija na ljubljanskom međunarodnom filmskom festivalu LIFFe, koji je u četvrtak završen u Ljubljani.

Glavna nagrada na 16. LIFFe-u sinoć je na svečanosti u Cankarevom domu u Ljubljani dodijeljena dansko-islandskom filmu "Skriveni adut" redatelja Dagura Karija.

Međunarodni žiri pohvalio je i film slovenskog redatelja Jana Cvitkoviča "Od groba do groba", rađen u slovensko-hrvatskoj koprodukciji, a nagradu publike "Zlatni kolut" dobio je film "Savez Kebab", njemačkog režisera Anna Saula.

Nagradu za film na temu ljudskih prava dobio je film "Šutka", Aleksandra Maniča.

Festival LIFFe započeo je u Ljubljani 1990. kao Festival autorskog filma (FAF), na kojemu su se uglavnom prikazivali filmovi iz Jugoslavije i susjednih država. Tijekom proteklih godina LIFFe je stekao i priličnu međunarodnu reputaciju, te sve više gledatelja. Tijekom ovogodišnjeg festivala, prikazane filmove je, u kinima Vič i Komuna, te u dvije dvorane Cankarevog doma, gledalo rekordnih 54.000 gledatelja.

Kako navodi slovenska agencija STA, međunarodni žiri kritičara ocijenio je da je Radićev film "pravi užitak za gledatelja", a odluka o dodjeli nagrade FIPRESCI bila je jednoglasna.

LIFFe je trajao od 10. studenoga, a prikazano je više od stotinu filmova.

Hrvatski filmovi na festivalu kao i u slovenskim kinima nisu znatnije prisutni. Uz ovogodišnji uspjeh Radićeva filma, odlične kritike lani je na festivalu dobio hrvatski film "Ta divna splitska noć".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙