FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Zasjedanje potpisnica Barcelonske konvencije

PORTOROŽ,8. studenoga 2005.(Hina) - Razradom završnog dokumenta omjerama koje su potrebne za veću ekološku zaštitu mora i obalaSredozemnog mora u utorak popodne u Portorožu je započelo 14. redovnozasjedanje Barcelonske konvencije na kojemu sudjeluju visokipredstavnici iz 21 mediteranske države.
PORTOROŽ,8. studenoga 2005.(Hina) - Razradom završnog dokumenta o mjerama koje su potrebne za veću ekološku zaštitu mora i obala Sredozemnog mora u utorak popodne u Portorožu je započelo 14. redovno zasjedanje Barcelonske konvencije na kojemu sudjeluju visoki predstavnici iz 21 mediteranske države.

"Sve veći ekološki pritisci u Sredozemlju ugrožavaju morsku floru i faunu i smanjuju kvalitetu života na morskim obalama", rekao je pozdravljajući sudionike skupa slovenski ministar za okoliš i prostor Janez Podobnik.

Zasjedanje će trajati do petka, a Slovenija će od Italije preuzeti dvogodišnji mandat predsjedajuće zemlje u Mediteranskom akcijskom planu koji predviđa kontrolu onečišćenja mora. Kako je najavljeno, predstavnici Italije, Slovenije i Hrvatske u srijedu će potpisati trilateralni sporazum o djelovanju u slučaju onečišćenja nakon nesreća u sjevernom Jadranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙