FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bogović: izmjene u projektu Crkve hrvatskih mučenika

ZAGREB, 25. studenoga 2005. (Hina) - Nakon što su već obavljenizemljani radovi, opsežniji građevinski radovi na izgradnji Crkvehrvatskih mučenika na Udbini krenut će na proljeće, izjavio jegospićko-senjski biskup Mile Bogović.
ZAGREB, 25. studenoga 2005. (Hina) - Nakon što su već obavljeni zemljani radovi, opsežniji građevinski radovi na izgradnji Crkve hrvatskih mučenika na Udbini krenut će na proljeće, izjavio je gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

Po riječima biskupa, Ocjenjivački sud Crkve hrvatskih mučenika nedavno se sastao na Udbini kako bi razmotrio manje izmjene u idejnom projektu.

"Izmjene je trebalo učiniti nakon što su arheolozi na predviđenoj lokaciji otkrili temelje bivše župne crkve sv. Nikole. Arhitekt Nikola Bašić izmijenio je u novom prijedlogu odnos između crkve i pastoralnog centra, tako da će temelji nekadašnje župne crkve ostati vidljivi", pojasnio je biskup.

Ocjenjivački sud je, kako je dodao, procijenio da ponuđeno rješenje bitno ne mijenja prethodno prihvaćeno, a uz to je učinjen kvalitativni napredak u smislu sadržaja samog projekta.

Na prijedlog projektanta i predstavnika investitora, članovi Ocjenjivačkog suda 18. studenoga na Udbini složili su se da i dalje prate izgradnju crkve, ali sada kao savjetničko tijelo.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić početkom rujna blagoslovio je gradilište i položio temeljni kamen za buduću Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini koji je uzet iz temelja nekadašnje krbavske katedrale, a blagoslovio ga je 2003. papa Ivan Pavao II. u Rijeci u prigodi trećega pohoda Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙