FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPC: Čin otimanja Kosova od Srbije imao bi značaj okupacije

BEOGRAD,4. studenoga(Hina) - Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) upetak je, u poruci koju je pročitao patrijarh Pavle, ocijenio da biotimanje Kosova od Srbije, ma koliko bilo prikriveno, imalo značajokupacije te je izrazio uvjerenost da se međunarodna zajednica neće"oglušiti o pravo i pravdu na kojima se temelji međunarodni poredak".
BEOGRAD,4. studenoga(Hina) - Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) u petak je, u poruci koju je pročitao patrijarh Pavle, ocijenio da bi otimanje Kosova od Srbije, ma koliko bilo prikriveno, imalo značaj okupacije te je izrazio uvjerenost da se međunarodna zajednica neće "oglušiti o pravo i pravdu na kojima se temelji međunarodni poredak".

"Na jeziku pravde i međunarodnog prava svaka pomisao da se otme Kosovo i Metohija značila bi da se pred očima cijeloga svijeta u 21. stoljeću jednoj demokratskoj državi usred Europe silom oduzima dio teritorija, koji je uz to i njezina duhovna kolijevka", ističe se u poruci.

Sabor SPC-a smatra da se jedino dogovorom može doći do kompromisnog i pravičnog rješenja.

"Mi ne tražimo ništa drugo neko da se pitanje Kosova i Metohije riješi na isti način na koji su i druge europske demokratske države riješile slična pitanja. Država Srbija mora pritom biti spremna osigurati pravu i suštinsku autonomiju za Kosovo i Metohiju, za sve ljude i narode koji na njemu žive", navodi se u poruci, te dodaje da će "samo tako pravda i istina nadjačati samovolju i obeshrabriti nasilje".

"Sabor napominje da je u dosadašnjoj ljudskoj povijesti bilo prokleto sve što je oteto. Ni sada ne bi bilo drukčije", zaključak je poruke koju je patrijarh Pavle pročitao u nazočnosti episkopa SPC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙