FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Novi autobusni terminal po idejnom rješenju Studija LHD

RIJEKA, 15. studenoga 2005.(Hina) - Rad zagrebačkog Studija LHD dobioje prvu nagradu na natječaju za idejno urbanističko - arhitektonskorješenje autobusnog terminala "Zapadna Žabica" u Rijeci, rečeno jedanas na konferenciji za novinare.
RIJEKA, 15. studenoga 2005.(Hina) - Rad zagrebačkog Studija LHD dobio je prvu nagradu na natječaju za idejno urbanističko - arhitektonsko rješenje autobusnog terminala "Zapadna Žabica" u Rijeci, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Na natječaj koji je raspisalo Gradsko poglavarstvo i riječko Društvo arhitekata prispjelo je 11 radova.

Prvonagrađeno rješenje projektnog tima Studija 3 LHD u sastavu Saša Begović, Marko Dabrović i Silvije Novak sa suradnicima, nagrađeno je sa 150.000 kuna. Isti projektni tim izradio je prije nekoliko godina i idejno rješenje za Most hrvatskih branitelja u Rijeci koje je osvojilo više stručnih nagrada.

Druga nagrada nije dodijeljena pa su dvije treće nagrade od po 80.000 kuna dodijeljene Studiju Remik d.o.o. i Zoranu Habaru.

Posebna pismena priznanja dobili su Studio 2+ i arhitektonski ured "Randić-Turato" d.o.o.

Gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik ocjenjivačkog suda, kazao je na konferenciji za novinare da će projekt novog autobusnog terminala vjerojatno biti ostvaren modelom privatno-javnog partnerstva, za što već postoji zanimanje nekih gospodarstvenika.

Po njegovim riječima do kraja mandata sadašnje gradske vlasti radovi na terminalu trebali bi biti na visoku stupnju izvedbe, a vrijednost radova bit će poznata kad se razradi idejno rješenje i izradi troškovnik.

Član ocjenjivačkog suda, inače predsjednik riječkog Društva arhitekata Hrvoje Giaconi, izrazio je žaljenje što je odabrano rješenje kojim se predviđa rušenje dvaju lučkih skladišta, vrijednih povijesnih i arhitektonskih objekata industrijske baštine.

Obersnel je uzvratio da je Giaconi neslaganje s rušenjem skladišta mogao iskazati prije, kad su se izrađivali uvjeti natječaja i donosilo urbanističko rješenje.

Od 11 prispjelih idejnih rješenja autobusnog terminala samo u radu arhitektonskog ureda Randić-Turato nije predviđeno rušenje dvaju lučkih skladišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙