FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio sastanak IAEA-e o Iranu bez spomena Vijeća sigurnosti

BEČ, 24. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izvršno tijelo Međunarodneagencije za atomsku energiju (IAEA) u četvrtak navečer je okončalosastanak o Iranu bez spominjanja uključivanja Vijeća sigurnosti u tajproblem, a sastanak će nastaviti u petak raspravom o drugimproblemima, rekli su diplomati.
BEČ, 24. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izvršno tijelo Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u četvrtak navečer je okončalo sastanak o Iranu bez spominjanja uključivanja Vijeća sigurnosti u taj problem, a sastanak će nastaviti u petak raspravom o drugim problemima, rekli su diplomati.

Predsjednik vijeća guvernera 35 zemalja članica IAEA-e Yukia Amano iz Japana ustvrdio je kako nije iznesen zahtjev da se iranski predmet uputi Vijeću sigurnosti.

Vijeće guvernera sastanak će nastaviti u petak, ali će raspravljati o drugim pitanjima u svezi neširenja nuklearnog oružja, izjavio je dužnosnik agencije.

Rezolucijom od 24. rujna, vijeće si je dalo mogućnost obratiti se Vijeću sigurnosti UN glede iranskog kršenja obveza oko neširenja nuklearnog oružja i obnove postupka obogaćivanja urana.

Brojni govornici u četvrtak su od Irana zahtijevali da se vrati pregovorima s Europljanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙