FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trojka EU-a predložila 6. prosinca za nastavak pregovora s Iranom

BEČ/TEHERAN, 22. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici europske trojke- Francuske, Njemačke i Velike Britanije predložili su da se novipregovori s Iranom o kontroverznom nuklearnom programu Teherana održe6. prosinca, izvijestili su u utorak diplomatski izvori u Beču.
BEČ/TEHERAN, 22. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici europske trojke - Francuske, Njemačke i Velike Britanije predložili su da se novi pregovori s Iranom o kontroverznom nuklearnom programu Teherana održe 6. prosinca, izvijestili su u utorak diplomatski izvori u Beču.

Sastanak je dogovoren za 6. prosinca, rekao je neimenovani diplomat dodavši da "o mjestu održavanja sastanka dogovor još nije postignut."

Dodao je da će tema sastanka biti ponovno pokretanje pregovora o iranskom nuklearnom programu.

Istodobno je iranski parlament u utorak usvojio prijedlog zakona kojim se od vlade traži ograničenje ili čak prekid inspekcija IAEA (Međunarodne agencije za atomsku energiju) čiji inspektori imaju zadaću kontrolirati nuklearke diljem zemlje.

Prijedlog zakona još bi trebalo potvrditi Vijeće čuvara prije nego što stupi na snagu.

U ponedjeljak su zapadni diplomati obznanili da su Sjedinjene Države i Europska unija odustale od prijave Irana Vijeću sigurnosti UN-a čime su prijetili optužujući Teheran za razvitak nuklearnog oružja. Odustajanjem od prijave Vijeću sigurnosti koje bi Iranu moglo uzvratiti ekonomskim sankcijama, Zapad želi pružiti Rusiji priliku da posreduje kod Irana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙