FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran i Britanija postigli načelni sporazum o nastavku pregovora

TEHERAN, 23. studenog 2005. (Hina/dpa) - Iranci i Britanci načelno suse složili oko nastavka pregovora o iranskom nuklearnom pitanju,izjavio je u srijedu iranski ministar vanjskih poslova ManuchehrMottaki na konferenciji za novinare u Teheranu.
TEHERAN, 23. studenog 2005. (Hina/dpa) - Iranci i Britanci načelno su se složili oko nastavka pregovora o iranskom nuklearnom pitanju, izjavio je u srijedu iranski ministar vanjskih poslova Manuchehr Mottaki na konferenciji za novinare u Teheranu.

Pojasnio je da se s britanskim kolegom Jackom Strawom načelno složio oko nastavka pregovora koji bi trebali uslijediti nakon sastanka članova vijeća Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koji će se održati u četvrtak.

Mottaki je istaknuo kako Iranci ne žele nastaviti pregovore zbog njihova eventualnog uspjeha, već zbog toga što imaju određeni vlastiti cilj. Istaknuo je kako Iran još nije dobio službeni zahtjev EU-a za novim krugom pregovora o nuklearnom programu.

Glasnogovornik Iranskog nacionalnog Vijeća za sigurnost Hossein Entezami novinarima je ranije kazao kako je o zahtjevu EU-a doznao iz novina, te da Iran još nije dobio nikakav službeni dopis.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙