FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo dvodnevni simpozij "Filozofija i pluralizam"

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Dvodnevni simpozij "Filozofija ipluralizam" koji je priredilo Hrvatsko filozofsko društvo počeo jejutros u Zagrebu.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Dvodnevni simpozij "Filozofija i pluralizam" koji je priredilo Hrvatsko filozofsko društvo počeo je jutros u Zagrebu.

Rad skupa pozdravio je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Pavo Barišić, koji je podsjetio na početke pluralizma koji se, kako je rekao, u našim filozofskim krugovima javljaju osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Vidljivo je to u hrvatskom časopisu "Filozofska istraživanja", napomenuo je dodavši kako je časopis i nedavno "poradi svoga pluralističkog načela bio izvrgnut napadajima i kritici".

U prijepodnevnom izlaganju profesor zagrebačkoga Filozofskoga fakulteta Ante Čović govoreći o "pluralizmu i pluriperspektivizmu" založio se za pluralizam na institucionalnoj razini.

"Snošljivost pripada institucionalnoj razini filozofskoga pluralizma," rekao je dodavši kako bi ona u sadržajnom smislu bila prije mana, nego vrlina.

Novosadski filozof Milenko A. Perović govorio je o odnosu Hegelove fenomenologije volje i stavu pluralizma. On smatra da u Hegelovoj filozofiji iz načela volje proistječe pluralizam.

Na skupu "Filozofija i pluralizam", među inima, govorit će makedonski filozof Kiril Temkov o pluralizmu filozofije u djelu Pavla Vuka Pavlovića, Mislav Kukoč o filozofiji i kulturnom pluralizmu u duhu globalizacije, Mislav Ježić o pluralizmu u indijskoj filozofiji, Slavica Jakobović Fribec o feminizmu 20. stoljeća i globalnom feminizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙