FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku 2. međunarodni simpozij o koridoru 5c

OSIJEK, 7. studenog 2005.(Hina) - Drugi međunarodni simpozij "Koridor5c, kao euroregionalna poveznica na prometnom pravcu Baltik - srednjaEuropa - Jadran", koji će se 11. i 12. studenog održati u Osijeku,okupit će 45 sudionika, od kojih 15 iz inozemstva, izvijestio je danas Organizacijski i Programsko-znanstveni odbor skupa.
OSIJEK, 7. studenog 2005.(Hina) - Drugi međunarodni simpozij "Koridor 5c, kao euroregionalna poveznica na prometnom pravcu Baltik - srednja Europa - Jadran", koji će se 11. i 12. studenog održati u Osijeku, okupit će 45 sudionika, od kojih 15 iz inozemstva, izvijestio je danas Organizacijski i Programsko-znanstveni odbor skupa.

Predsjednica Organizacijskog odbora Anka Mašek kazala je na konferenciji za novinare kako se skupom nastoji potaknuti znanstvenike i stručnjake da iznesu svoja mišljenja o izgradnji cestovnog i željezničkog dijela koridora 5c (Budimpešta - Osijek - Sarajevo - Ploče). Dodao je kako će osim domaćih na skupu sudjelovati znanstvenici i stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Italije, Madžarske, Poljske, Srbije i Crne Gore.

Predsjednik Programsko-znanstvenog odbora i dekan osječkog Ekonomskog fakulteta Željko Turkalj kazao kako se iznošenjem različitih pogleda o tom projektu žele pronaći rješenja nužna za njegovu provedbu. Najavio je kako će se skup održavati svake godine dok se ne završi gradnja koridora.

Sudionici simpozija će, uz ostalo, raspravljati o položaju i ulozi koridora u europskoj prometnoj mreži, njegovu gospodarskom i društvenom utjecaju na euroregionalnu suradnju te o zaštiti okoliša, kulturne i povijesne baštine kao bitnih čimbenika u provedbi toga projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙