FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Simpozij o Otpadu kao ekološkom i zdravstvenom problemu

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - U Hrvatskoj akademiji znanosti iumjetnosti danas je počeo simpozij o ekološkim i zdravstvenimproblemima otpada, cilj kojega je poduprijeti istraživanja ipoboljšati gospodarenje otpadom u Hrvatskoj.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti danas je počeo simpozij o ekološkim i zdravstvenim problemima otpada, cilj kojega je poduprijeti istraživanja i poboljšati gospodarenje otpadom u Hrvatskoj.

Predsjednik Organizacijskog odbora skupa akademik Marko Šarić rekao je da je tema izabrana zbog neprijeporne važnosti otpada i gospodarenja njime. U prvom dijelu stručnjaci su govorili o stanju i strategiji gospodarenja otpadom te ulozi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U drugom dijelu bit će riječi o posljedicama rata kao moguće opasnosti za ekosustav kraškog dijela Hrvatske, organskim onečišćivačima u komunalnim otpadnim vodama te u odlagalištu otpada na Jakuševcu i njihovu utjecaju na podzemne vode.

Sudionici će, kako je najavljeno, raspravljati i o živi u okolišu, radioaktivnom otpadu povezanim s proizvodnjom struje i umjetnih gnojiva, zakonodavstvu i njegovoj primjeni glede prikupljanja medicinskog otpada te onečišćenju Jadranskog mora i prirodnom pročišćavanju.

Simpozij "Otpad - ekološki i zdravstveni problemi" priredili su Odbor za medicinu rada, športa i zdravstvenu ekologiju Razreda za medicinske znanosti HAZU-a, Kolegij javnog zdravstva Hrvatske akademije medicinskih znanosti i Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙