FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U istragu o pripremi terorističkih napada u BiH uključeni i Šveđani

SARAJEVO,22. studenoga(Hina) - Glavni tužitelj Švedske ThomasLindstrand doputovao je u Bosnu i Hercegovinu u pratnji dva agentašvedske obavještajne službe kako bi obavio ispitivanje MirsadaBektaševića, koji se nalazi u zatvoru u Sarajevu pod sumnjom da jeumiješan u terorističke aktivnosti, prenose u utorakbosanskohercegovački mediji dodajući da je moguće da je u BiH imaopomagače.
SARAJEVO,22. studenoga(Hina) - Glavni tužitelj Švedske Thomas Lindstrand doputovao je u Bosnu i Hercegovinu u pratnji dva agenta švedske obavještajne službe kako bi obavio ispitivanje Mirsada Bektaševića, koji se nalazi u zatvoru u Sarajevu pod sumnjom da je umiješan u terorističke aktivnosti, prenose u utorak bosanskohercegovački mediji dodajući da je moguće da je u BiH imao pomagače.

Bektašević je švedski držaljanin, a u BiH je uhićen 19. listopada zajedno s Turčinom Abdulkadirom Cesirom.

Švedsko pravosuđe sada istražuje je li Bektašević imao pomagače u samoj zemlji.

Prošlog tjedna na području Sarajeva uhićene su još dvije osobe za koje se smatra da su Bektaševiću i Cesiru pružali pomoć u pripremanju terorističkih napada.

Policija ni Sud BiH, koji je odredio jednomjesečni pritvor ovoj dvojici, nisu objavili njihov identitet, no banjalučke "Nezavisne novine" tvrde kako je riječ o Almiru Bajriću iz Sarajeva i Bajri Ikanoviću iz Bratunca.

Odmah nakon uhićenja objavljena je informacija kako su ova dvojica na području Igmana provodili i neku vrstu paravojnih aktivnosti da bi potom uslijedila i policijska pretraga tog terena u kojoj su sudjelovali i pripadnici EUFOR-a.

Glasnogovornik EUFOR-a Jem Thomas izjavio je medijima kako je pretraga trajala cijeli dan u subotu no nije pronađena nikakva oprema, naoružanje ili središte za eventualnu obuku terorista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙