FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terorizam: Švedski tužitelj u Sarajevu

STOCKHOLM, 21. studenog 2005. (Hina/AFP) - Švedski tužitelj zameđunarodne poslove Tomas Lindstrand u ponedjeljak je stigao usarajevo kako bi ispitao švedskog državljanina uhićenog pod sumnjom daje pripremio atentat, doznaje se iz sudskih izvora.
STOCKHOLM, 21. studenog 2005. (Hina/AFP) - Švedski tužitelj za međunarodne poslove Tomas Lindstrand u ponedjeljak je stigao u sarajevo kako bi ispitao švedskog državljanina uhićenog pod sumnjom da je pripremio atentat, doznaje se iz sudskih izvora.

Lindstrand će s dvojicom švedskih obavještajaca u glavnom gradu BiH ostati do srijede, rekla je Annika Jonasson iz njegovog ureda.

Mirsad Bektašević (18), Šveđanin podrijetlom iz SCG, uhićen je 20. listopada u društvu s jednim Dancem turskog podrijetla. Njih se dvojicu sumnjiči za "terorizam i nezakonito posjedovanje oružja i eksploziva".

U Sarajevu je u tijeku istraga, ali je švedski tužitelj odlučio pokrenuti svoju odvojenu istragu kako bi utvrdio ima li Bektašević suradnika u Švedskoj.

Prošlog je tjedna britanski dnevnik Times objavio kako Mirsad Bektašević održava veze s jordanskim teroristom Abuom Musabom al-Zarkavijem, kojeg se smatra predstavnikom al-Qaide u Iraku i da su se njih dvojica susreli u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙