FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush najavljuje pobjedu u borbi protiv terorizma

WASHINGTON,28. listopada 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W.Bush nastojao je u petak pridobiti javnu potporu za svoju ratnupolitiku rekavši da neće popustiti u borbi protiv terorizma i u ratu uIraku do konačne pobjede.
WASHINGTON,28. listopada 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush nastojao je u petak pridobiti javnu potporu za svoju ratnu politiku rekavši da neće popustiti u borbi protiv terorizma i u ratu u Iraku do konačne pobjede.

"Nikad nećemo odustati, nikad nećemo popustiti i nikad nećemo prihvatiti ništa manje od potpune pobjede", rekao je Bush govoreći u Norfolku u Virginiji.

Govoreći o ideologiji islamskih radikala Bush je kazao da je cilj al Qaide i drugih terorističkih skupina uspostava totalitarnog carstva koje uskraćuje sva politička prava i vjerske slobode.

Ekstremisti žele okončati američki zapadni utjecaj na širem području Bliskog istoku "jer se mi zauzimamo za demokraciju i mir i stojimo na putu njihovim ambicijama", kazao je on.

Povezujući rat u Iraku sa širom borbom protiv terorizma Bush je naveo da militantni žele istjerati SAD iz Iraka kako bi potom mogli preuzeti zemlju.

"Teroristi smatraju Irak središnjom bojišnicom u njihovom ratu protiv čovječanstva i mi moramo priznati Irak kao središnju bojišnicu u našoj borbi protiv terorizma", rekao je Bush.

Islamski militanti vjeruju da bi kontrola nad jednom zemljom okupila muslimanske mase omogućujući ima da zbace sve umjerene vlade u regiji i uspostave "radikalno islamsko carstvo koje se proteže od Španjolske do Indonezije".

Bush je održao govor dok se u Washingtonu priprema objava rezultata posebne istrage o tome tko je iz Bijele kuće odao novinarima ime tajne agentice CIA-e Valerie Plame.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi američki mediji očekuju da će istraga dovesti do optužnice za Lewisa Libbyja, predstojnika ureda potpredsjednika Dicka Cheneya, a da će glavni Bushov politički savjetnik Karl Rove ostati pod istragom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙