FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blairova vlada odustala od ključnog prijedloga u zakonu o terorizmu

LONDON, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Britanska vlada u srijeduje, samo nekoliko sati nakon ostavke ministra rada Davida Blunketta,jednog od najbližih saveznika Tonyja Blaira, odustala od ključnogprijedloga u zakonu o suzbijanju terorizma kako se ne bi izložilariziku svog prvog poraza u parlamentu od 1997. godine.
LONDON, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Britanska vlada u srijedu je, samo nekoliko sati nakon ostavke ministra rada Davida Blunketta, jednog od najbližih saveznika Tonyja Blaira, odustala od ključnog prijedloga u zakonu o suzbijanju terorizma kako se ne bi izložila riziku svog prvog poraza u parlamentu od 1997. godine.

Parlamentarni zastupnici, među kojima su bili i članovi britanske laburističke stranke premijera Blaira, razmatrali su odbacivanje vladinog plana da se policiji dopusti držati osumnjičene do 90 dana bez optužnice. No tijekom rasprave je ministar unutarnjih poslova Charles Clarke izbjegao poraz rekavši da će pokrenuti novu rundu međustranačkih razgovora kako bi se pokušao naći kompromis.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙