FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muslimani uhićeni u Danskoj imali veze u BiH

KOPENHAGEN, 28. listopada 2005. (Hina/AFP) - Četvorica muslimanskihmladića koji su uhićeni u Danskoj zbog sumnje da pripremajuteroristički napad u Europi, imali su veze u Bosni i Hercegovini,objavila je u petak danska policija.
KOPENHAGEN, 28. listopada 2005. (Hina/AFP) - Četvorica muslimanskih mladića koji su uhićeni u Danskoj zbog sumnje da pripremaju teroristički napad u Europi, imali su veze u Bosni i Hercegovini, objavila je u petak danska policija.

Policija još ne zna pripadaju li sumnjivci međunarodnoj terorističkoj mreži, no zna da su bili u kontaktu s drugim sumnjivcima u Bosni i Hercegovini.

Prošloga tjedna u Bosni i Hercegovini uhićena su trojica muškaraca osumnjičenih za terorizam - Šveđanin crnogorskog podrijetla, koji je bio u kontaktu sa četvoricom iz Danske, Turčin i Bosanac. Mjesni mediji kao moguće mete napada naveli su američko ili britansko veleposlanstvo u Sarajevu.

Danska policija ne zna što su sumnjivci planirali napasti, no ne isključuje mogućnost da se napad mogao dogoditi u Danskoj.

Mladići u dobi između 16 i 20 godina uhićeni su u četvrtak ujutro u Broendbyju, u predgrađu Kopenhagena i u glavnom danskom gradu. Policija im je zaplijenila računala, popise adresa, pamflete i ekstremističke vjerske materijale te 26.500 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙