FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo BiH naložilo istragu protiv dvojice osumnjičenih za planiranje terorističkog napada

MOSTAR, 5. studenog 2005. (Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovinenaložilo je provođenje istrage protiv dvojice stranih državljana zakoje se tvrdilo da pripremaju samobilački napad na jedno zapadnoveleposlanstvo u Sarajevu.
MOSTAR, 5. studenog 2005. (Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine naložilo je provođenje istrage protiv dvojice stranih državljana za koje se tvrdilo da pripremaju samobilački napad na jedno zapadno veleposlanstvo u Sarajevu.

"Naložena je službena istraga protiv stranih državljana Mirsada Bektaševića i Cesura Abdulkadira za kaznena djela terorizma, nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih materija", objavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

Istragu predvodi tužitelj Ahmed Halebić, precizira Tužiteljstvo ne pojašnjavajući druge pojedinosti o tome slučaju.

Švedski državljanin Mirsad Bektašević koji je podrijetlom iz SiCG i Turčin Abdulkadir Cesur uhićeni su u Sarajevu 19. listopada pod sumnjom da su pripremali teroristički napad. Nakon policijske akcije u u Sarajevu, danska je policija uhitila pet osoba osumnjičenih da su dio iste terorističke mreže koja je planirala napade u zapadnoj Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙