FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin pozvao Kinu na jačanje suradnje u borbi protiv terorizma

MOSKVA , 26. listopada 2005. (Hina/dpa) - Rusija je na skupu Šangajskeskupine u Moskvi u srijedu pozvala Kinu i države središnje Azije nablisku suradnju u borbi protiv međunarodnog terorizma.
MOSKVA , 26. listopada 2005. (Hina/dpa) - Rusija je na skupu Šangajske skupine u Moskvi u srijedu pozvala Kinu i države središnje Azije na blisku suradnju u borbi protiv međunarodnog terorizma.

"Posljednji događaji u Uzbekistanu, u ruskom Nalčiku, kao i u drugim zemljama, pokazuju da taj problem ostaje aktualan i da se na njega mora paziti", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu na skupu Šangajske organizacije za suradnju u Moskvi na kojem je sudjelovao i kineski premijer Wen Jiabao.

I Rusija i Kina su nakon pokolja u uzbekistanskom gradu Abidžanu u svibnju zagovarale odlučan odgovor državnih struktura na terorizam. SAD i Europska unija su, međutim, tražili osnivanje neovisnog istražnog povjerenstva koje bi rasvijetlilo pozadinu ubijanja stotina prosvjednika od strane vojske. U Nalčiku, na sjeveru kavkaske regije, sredinom listopada je pri napadu pobunjenika na grad poginulo 130 osoba.

Šangajska skupina surađuje u borbi protiv terorizam i na području gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙