FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Informativni dan o visokoškolskom programu "Tempus"

ZAGREB, 21. studenoga 2005. (Hina) - Kako bi se potaklo uključivanjesveučilišnih nastavnika, znanstvenika i studenata u programe Europskeunije danas je održan informativni dan o visokoškolskom programu"Tempus".
ZAGREB, 21. studenoga 2005. (Hina) - Kako bi se potaklo uključivanje sveučilišnih nastavnika, znanstvenika i studenata u programe Europske unije danas je održan informativni dan o visokoškolskom programu "Tempus".

Tempus je međunarodni visokoškolski program koji je pokrenula Europska komisija radi usklađivanja visokoškolskih sustava zemalja jugoistočne Europe sa sustavima članica EU-a.

Taj program otvoren je za Hrvatsku 2000., a njegove korisnice su i Makedonija, BiH, Albanija, Srbija i Crna Gora. Predviđeni proračun za projekte koje će na natječaju u prosincu predložiti visoka učilišta u Hrvatskoj iznosi pet milijuna eura.

Jasmina Havranek, privremena ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koja je organizirala današnji skup, govoreći o prednostima Tempusa koji usklađen s načelima Bolonjske deklaracije rekla je da on mijenja odnos prema cijelom procesu nastave.

"Kvaliteta nastave doći će u središte obrazovnog procesa, a nov je i pristup prema studentima te studenata prema nastavi", dodala je.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa za međunarodnu suradnju Radovan Fuchs istaknuo je kako je od 2000. realizirano 46 projekata. Po njegovim riječima Hrvatska će sredstva iz tog programa koristiti i 2006. i 2007.

Hrvatska se na usklađivanje visokoškolskog sustava s europskim obrazovanim sustavom obvezala pristupanjem Bolonjskoj deklaraciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙