FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na znanstvenom skupu "Šokačka rič" dodijeljene nagrade

VINKOVCI, 11. studenog 2005. (Hina) - Na trećem znanstvenom skupu"Šokačka rič" o očuvanju, njegovanju i proučavanju slavonskogdijalekta, koji se danas i sutra održava u Vinkovcima, večeras susvečano uručene nagrade i priznanja pojedincima zaslužnima zapromicanje i proučavanje slavonske ikavice.
VINKOVCI, 11. studenog 2005. (Hina) - Na trećem znanstvenom skupu "Šokačka rič" o očuvanju, njegovanju i proučavanju slavonskog dijalekta, koji se danas i sutra održava u Vinkovcima, večeras su svečano uručene nagrade i priznanja pojedincima zaslužnima za promicanje i proučavanje slavonske ikavice.

Veliki dukati s pratećom poveljom odlukom organizatora znanstvenog skupa Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije uručeni su akademiku Milanu Mogušu i profesorici Ljiljani Kolenić s Pedagoškoga fakulteta u Osijeku. U ime također nagrađena filmskog redatelja Branka Schmidta nagradu je primio njegov brat Zdravko Schmidt.

Na znanstvenom skupu "Šokačka rič" dvadesetak će hrvatskih znanstvenika raspravljati o dvjema osnovnim temama: slavonskom dijalektu s naglaskom na poddijalektima, te slavonskom dijalektu u književnosti, filmskoj i scenskoj umjetnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙