FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: četvrti seminar o bolonjskom procesu

VARAŽDIN, 11. studenog 2005. (Hina) - Četvrti seminar o Bolonjskomprocesu što je počeo danas na Fakultetu organizacije i informatike(FOI) Sveučilišta u Zagrebu bit će četvrta kontrolna točka na kojoj ćese ponovno razmotriti glavna pitanja Bolonjskoga procesa, ali i datirazličiti naglasci s obzirom na sadašnji trenutak njegove provedbe.
VARAŽDIN, 11. studenog 2005. (Hina) - Četvrti seminar o Bolonjskom procesu što je počeo danas na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu bit će četvrta kontrolna točka na kojoj će se ponovno razmotriti glavna pitanja Bolonjskoga procesa, ali i dati različiti naglasci s obzirom na sadašnji trenutak njegove provedbe.

Tu potrebu sagledavanja sadašnjega trenutka provedbe Bolonjskoga procesa u Hrvatskoj u širemu okviru istaknuo je državni tajnik za znanost Slobodan Uzelac. Jer, smatra Uzelac, sve što na skupu bude rečeno treba na pravi način prenijeti Hrvatskoj.

I dok mnogi nisu vjerovali da će se Bolonjski proces doista "dogoditi" Hrvatskoj on je sada činjenica i traži od nas novi pristup visokomu obrazovanju, ustvrdila je Jasmina Havranek, ravanteljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Zato, dodala je, Bolonjski proces znači i nužnu promjenu mentalnoga sklopa nastavnika, ali i studenta, odnosno osvješćivanje da se više neće moći studirati, a ni predavati na visokim učilištima, ako se neće primjenjivati načela Bolonjskoga procesa.

Tu je primjedbu profesorica Havranek dala na izlaganje studentskih predstavnika Denisa Avdagića i Krešimira Lišnjića koji su istaknuli da većina studenata hrvatskih sveučilišta i veleučilišta zna premalo, ili gotovo ništa o tomu procesu koji je i "krenuo" u ovoj akademskoj godini.

Prorektor za znanost i razvoj zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš podsjetio je da su već održana tri hrvatska seminara o Bolonjskom procesu - u Opatiji, Splitu i Dubrovniku, te da iza njihove organizacije "stoji" Tempus projekt "Hrvatska grupa za promicanje bolonjskog procesa (Cro4 Bologna)" čiji je nositelj Sveučilište u Zagrebu. Suorganizator tih susreta je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Varaždinski skup pripremila je Mirjana Polić Bobić, profesorica na zagrebačkome Filozofskom fakultetu i aktivna sudionica Tempus projekta Cro4 Bologna koja je sažeto iznijela dosadašnje rezultate projekta. Rekavši kako je tijekom skoro jednogodišnjega rada došlo do velike akumulacije znanja, Polić Bobić je dodala da se sada postavlja pitanje što će se dalje događati s projektom te da će dio odgovora na to pitanje sigurno dati i varaždinski susret.

Hrvatski stručnjacima i njihovim kolegama iz Češke, Austrije i Italije dobrodošlicu je zaželio dekan FOI-a Željko Hutinski rekavši je da se skup održava u najstarijoj zgradi zagrebačkoga Sveučilišta u kojoj se redovito održava nastava, ali istodobno opremljenoj najmodernijom tehnologijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙