FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen 3. hrvatski dan kvalitete

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Za postizanje bolje kvaliteteživota, rezultata poslovanja i konkurentnosti u Europi i svijetu svesu važniji inovativnost i primjena sustava upravljanja kvalitetomtemeljeni na održivom razvoju, čemu se u sklopu približavanjastandardima Europske unije treba prilagoditi i hrvatsko gospodarstvote društvo u cjelini.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Za postizanje bolje kvalitete života, rezultata poslovanja i konkurentnosti u Europi i svijetu sve su važniji inovativnost i primjena sustava upravljanja kvalitetom temeljeni na održivom razvoju, čemu se u sklopu približavanja standardima Europske unije treba prilagoditi i hrvatsko gospodarstvo te društvo u cjelini.

Istaknuto je to, između ostalog, na današnjem skupu "Kvaliteta u Europi: inovacija i transformacija-Put prema održivosti".

Kako je rečeno, za tu je prilagodbu u Hrvatskoj nužna promjena odnosa prema poslu i kvaliteti, te stalno obrazovanje.

Skup je u povodu 3. hrvatskog dana kvalitete, 11. europskog tjedna kvalitete i 17. svjetskog dana kvalitete organiziralo Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK).

Suorganizatori skupa, koji je okupio 100-ak gospodarstvenika i stručnjaka iz područja kvalitete i održivosti, bili su Hrvatska akreditacijska agencija, Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatski zavod za norme i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Ističući važnost poticanja svih društvenih subjekata na bavljenje kvalitetom predsjednik Hrvatskog društva za kvalitetu Božidar Ljubić podsjetio je i na aktivnosti toga društva, koje je obnovljeno 1993., a formalno postoji od 1965., kada su se kvalitetom bavili kroz sustav tzv. tehničke kontrole u industriji i drugim djelatnostima.

Dodao je i da je društvo u aktivnom članstvu Europske organizacije za kvalitetu (EOQ), koje je HDK-u povjerilo i domaćinstvo Europske konferencije o kvaliteti 2012.

Skup je pozdravio i glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Đuro Popijač istaknuvši da se kvaliteta i održivost u gospodarstvu postiže društvenom odgovornošću poduzetnika i poboljšanjem tržišta rada, na čemu se u Hrvatskoj treba još dosta učiniti.

Na skupu su dodijeljene i ovogodišnje Povelje za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu, koje su među pojedincima dobili stručnjak za kvalitetu Ivo Bakija i predsjednik Uprave za kvalitetu u osječkoj Saponiji Gordan Glavaš.

Među tvrtkama pak Povelje kvalitete pripale su ove godine koprivničkoj Podravci te Zračnoj luci Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙