FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska ministrica za europska pitanja u BiH

SARAJEVO,18. studenoga 2005.(Hina) - Francuska ministrica za europskeposlove Cathrine Colonna izjavila je u petak u Sarajevu, tijekomslužbenog posjeta BiH, da će njezina vlada nastaviti podupirati Bosnui Hercegovinu na putu ka Europskoj uniji.
SARAJEVO,18. studenoga 2005.(Hina) - Francuska ministrica za europske poslove Cathrine Colonna izjavila je u petak u Sarajevu, tijekom službenog posjeta BiH, da će njezina vlada nastaviti podupirati Bosnu i Hercegovinu na putu ka Europskoj uniji.

Colonna je izjavila novinarima da je u BiH nedvojbeno postignut značajan napredak što je prepoznala i Europska komisija koja će 21. studenoga objaviti službeni početak pregovora s BiH o stabilizaciji i pridruživanju.

Cilj Francuske, kao i svih drugih zemalja-članica Europske unije, jest da BiH što prije preuzme punu odgovornost za svoju budućnost a da se odnos međunarodne zajednice prema njoj transformira u savjetodavni.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić je nakon razgovora s francuskom ministricom izjavio je da je Pariz očito zagovornik što bržeg približavanja BiH Europskoj uniji.

Cathrine Collona pozvala je Terzića u posjet Parizu 14. prosinca kada će u tom gradu biti obilježena deseta obljetnica potpisivanja mirovnog sporazuma za BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙