FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićeni teroristi pripremali samoubilačke napade u Sarajevu - tisak

SARAJEVO,21. listopada(Hina) - Tri osobe koje su u srijedu i četvrtakuhićene na području Sarajeva pod sumnjom da su umiješane u terorizampripremale su samoubilačke bombaške napade, a ciljevi su im vjerojatnobila veleposlanstva zapadnih zemalja u Bosni i Hercegovini, tvrde upetak sarajevski mediji.
SARAJEVO,21. listopada(Hina) - Tri osobe koje su u srijedu i četvrtak uhićene na području Sarajeva pod sumnjom da su umiješane u terorizam pripremale su samoubilačke bombaške napade, a ciljevi su im vjerojatno bila veleposlanstva zapadnih zemalja u Bosni i Hercegovini, tvrde u petak sarajevski mediji.

Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH u četvrtak je potvrdilo uhićenje jednog Šveđanina te Turčina, kao i jednog državljanina BiH uz kratko pojašnjenje kako su privedeni zbog povezanosti s terorizmom.

Federalna je policija također potvrdila kako je tijekom ove protuteororističke operacije pretresla dva objekta na području Sarajevske županije pri čemu je pronađena stanovita količina eksploziva, oružja, streljiva te druge vojne opreme.

Pozivajući se na svoje pouzdane izvore, "Dnevni avaz" u petak navodi kako policija zapravo još provjerava je li jedan od uhićenih državljanin BiH ili Srbije i Crne Gore.

Ta se osoba, kako navodi list, pripremala izvršiti teroristički napad na veleposlanstvo jedne od zemlja članica Europske unije u Sarajevu.

On je navodno odavno poznat policiji i do sada su njegove aktivnosti praćene u nekoliko europskih zemalja, poput Njemačke, Švedske i Francuske.

Upravo kod te osobe policija je, prema medijskim tvrdnjama, pronašla eksploziv i ostalu vojnu opremu.

Samo uhićenje je rezultat obavještajno-operativne obrade koja je trajala nekoliko mjeseci, piše "Avaz".

Citirajući neslužbene izvore, "Oslobođenje" pak navodi kako je policija u trenutku uhićenja trojice osumnjičenih za terorizam na njima pronašla prsluke s eksplozivnim punjenjima.

"To može ukazivati da se radilo o ljudima-bombama", konstatira list no bez sugeriranja što su mogli biti ciljevi samoubilačkih napada za koje su očevidno obavljane pripreme.

Sarajevski dnevnik, međutim, tvrdi kako su trojica uhićenih imali pomagače u BiH za kojima se još uvijek traga pa policija stoga ne želi iznositi potankosti cijele akcije.

Policija još uvijek provodi istragu najavivši samo kako će o rezultatima javnost biti informirana na vrijeme.

Misija Europske policije u BiH (EUPM) odala je posebno priznanje federalnom MUP-u na uspješno izvedenoj protuterorističkoj akciji, a posebice je pohvalila ravnatelja policije Zlatka Miletića.

Ured Visokog predstavnika za BiH (OHR) potvrdio je kako je federalni MUP u ovome surađivao s međunarodnim organizacijama zaduženim za borbu protiv terorizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙