FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar nastavio jačati u očekivanju viših kamatnih stopa

LONDON, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara dosegnuo je upetak na svjetskim deviznim tržištima najvišu razinu prema britanskojfunti u protekle dvije godine, a ojačao je i prema ostalim značajnimmeđunarodnim valutama kako se ulagači nastavljaju fokusirati na višeameričke kamatne stope.
LONDON, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara dosegnuo je u petak na svjetskim deviznim tržištima najvišu razinu prema britanskoj funti u protekle dvije godine, a ojačao je i prema ostalim značajnim međunarodnim valutama kako se ulagači nastavljaju fokusirati na više američke kamatne stope.

Do podneva je tečaj dolara ojačao 0,4 posto prema funti, kojom se trguje po 1,71 dolar. Ojačao je i 0,5 posto prema japanskom jenu, tako da stoji 119,22 jena. U odnosu na švicarsku i europsku valutu ostao je stabilan, oko jučerašnjih razina. Tako se eurom trguje po 1,1682 dolara. U odnosu na švicarski franak, zelena valuta košta 1,3244 franaka.

Od početka godine dolar je poskupio oko 16 posto prema euru i jenu, na krilima očekivanja daljnjeg povećanja američkih kamatnih stopa, a čini se da su monetarni zakonodavci u svijetu prilično opušteni u pogledu toga. Izgledi za porastom kamatnih stopa u eurozoni i Japanu te Britaniji nisu previše jasni.

Izvor blizak skupini sedam industrijski najrazvijenijih država svijeta G7 Reutersu je kazao da će snažan dolar i održivost njegova trenda rasta biti tema sastanka ministara financija tih država i središnjih bankara te skupine u prosincu u Londonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙