FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar dosegnuo najviši tečaj prema jenu u zadnje dvije godine

LONDON, 4. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute upetak je na svjetskim deviznim tržištima dosegnuo najvišu razinu uprotekle dvije godine prema jenu, a ostvario je i velike dobitke premaeuru nakon izjava čelnika američke središnje banke Fed koje suzacementirale očekivanja daljnjeg zaoštravanja monetarne politike unajvećem svjetskom gospodarstvu.
LONDON, 4. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute u petak je na svjetskim deviznim tržištima dosegnuo najvišu razinu u protekle dvije godine prema jenu, a ostvario je i velike dobitke prema euru nakon izjava čelnika američke središnje banke Fed koje su zacementirale očekivanja daljnjeg zaoštravanja monetarne politike u najvećem svjetskom gospodarstvu.

Zelena valuta nastavila je svoj uzlet prema jenu peti dan uzastopno, ojačana izjavom Alana Greenspana da su inflatorni rizici i nadalje zabrinjavajući.

Analitičari ističu da su Greenspanove izjave u suprotnosti s onima iz Europske središnje banke (ECB), koja je u četvrtak objavila da bi mogla djelovati u bilo kojem trenutku, ali nije dala signal točnog tajminga. Ulagači su se, naime, kladili da bi kamatne stope u eurozoni mogle ojačati već u prosincu.

Tečaj dolara ojačao je 0,5 posto prema jenu, dosegnuvši 117,54 jena do podneva, a u jednom trenutku stajao je i 117,8 jena, najviše od rujna 2003. Prema euru ojačao je 0,9 posto, na 1,1947 dolara.

Dolar je poskočio za toliko i prema švicarskom franku, na 1,767 franaka. U odnosu na funtu poskupio je 0,5 posto, tako da stoji 1,767 dolara za funtu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙