FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobitonosne prodaje spustile tečaj eura

LONDON, 26. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj eura oslabio je usrijedu na svjetskim deviznim tržištima kako su ulagači poduzelinjegove dobitonosne prodaje nakon što je dosegnuo najvišu razinu uprotekla dva tjedna prema dolaru.
LONDON, 26. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj eura oslabio je u srijedu na svjetskim deviznim tržištima kako su ulagači poduzeli njegove dobitonosne prodaje nakon što je dosegnuo najvišu razinu u protekla dva tjedna prema dolaru.

Do podneva je njegov tečaj oslabio na 1,2069 dolara, nakon što je dan ranije dosegnuo najvišu razinu u protekla dva tjedna od 1,2139 dolara. U odnosu na jen kretao se umjereno, tako da se njime do podneva trgovalo po 139,65 jena, dok je dolar prema jenu ojačao 0,3 posto, na 115,7 jena.

Unatoč porastu indeksa povjerenja njemačkih poduzetnika i očekivanja porasta kamatnih stopa u eurozoni, euro nije uspio održati trend rasta, već je postao žrtvom dobitonosnih prodaja.

"U utorak je podatak o povjerenju njemačkih poduzetnika potaknuo kupovine eura, no danas njegov tečaj vrlo oscilira. Dugoročno gledano, i dalje favoriziram dolar", rekao je Ian Gunner, čelnik istraživanja pri Mellon Banku.

Najnoviji podatak iz SAD-a pokazao je pad potrošačkog povjerenja u listopadu na 85 indeksnih bodova, na najnižu razinu u protekle dvije godine. U međuvremenu, indeks njemačkog poslovnog povjerenja skočio je u listopadu na 98,7 bodova, a najvišu razinu u proteklih pet godina.

Ti podaci ojačali su očekivanja tržišta da će Europska središnja banka podići uskoro kamatne stope u eurozoni.

Istodobno, tečaj dolara blago je oslabio, za 0,2 posto prema švicarskom franku te stoji 1,2817 franaka. Britanska funta neznatno je ojačala, dosegnuvši 1,7755 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙