FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 18. studenoga

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 18. studenog.
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 18. studenog.

OPATIJA - Trećeg, završnog dana XIII tradicionalnog savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista pod nazivom "Ekonomska politika Hrvatske u 2006." teme rasprava bit će turizam u funkciji razvoja Republike Hrvatske, strateška orijentacija i konkurentnosti hrvatskih poduzeća te strategija hrvatske brodogradnje. Na kraju skupa bit će date poruke ovogodišnjeg savjetovanja (9,30 sati, Grand Hotel Adriatic).

ZAGREB - Hrvatska udruga hotelijera i restoratera (HUH) u sklopu drugog dana svog IX. kongresa održat će susret s predstavnicima hrvatske Vlade na temu aktivnosti i mjera za turističku 2006. godinu (12,30 sati, Hotel Sheraton). Prije toga održat će se godišnja skupština HUH-a, na kojoj se između ostalog očekuje prihvaćanje Plana rada te udruge za 2006. (10 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se konferencija za novinare u povodu 10. susreta gospodarskih/privrednih komora zemalja bivše Jugoslavije. Predsjednici komora razmijenit će informacije o glavnim aktivnostima pojedinih komora, razgovarati o međusobnoj suradnji te ulozi komora u procesu pridruživanja Europskoj uniji. Na konferenciji za medije nazočit će predsjednici gospodarskih komora Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije Srbije, Crne Gore i Vojvodine (13,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

DUBROVNIK - U Dubrovniku se održava kongres europskog udruženja kampera - Camping Cheque na kojem će sudjelovati oko 600 sudionika. Na kongresu će biti riječi o kamping ponudi, marketingu te smjernicama razvoja kamping turizma (9,00 sati, Hotel Plakir).

ZAGREB - Prijedlogom zakonom o obveznim osiguranjima u prometu, kojeg je ovaj tjedan utvrdila hrvatska Vlada, uređuje se, među ostalim, liberalizacija uvjeta i cjenika premija obveznog osiguranja u prometu te omogućava pojedinom društvu za osiguranje slobodno formiranje cjenika premija osiguranja. No, takvo će uređenje stupiti na snagu s prijelaznim periodom od dvije godine jer su potrebni, kako se naglašava, kvalitetniji i relevantni statistički podaci. Za primjenu tri instituta iz zakona - instituta ovlaštenog predstavnika za rješavanje šteta koje su nastale u drugoj državi članici Europske unije koja nije država uobičajenog prebivališta odnosno sjedišta oštećene osobe, Informacijskog centra te Ureda za naknade u okviru Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) pričekat će se punopravno članstvo Hrvatske u EU.

RIJEKA - U Primorsko-goranskoj županiji u listopadu je bilo 17.080 nezaposlenih, što je 6,3 posto više nezaposlenih nego prethodnog mjeseca i 2,2 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, podaci su iz područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Rijeci. Priliv u registriranu nezaposlenost u listopadu je bio veći od odljeva iz nezaposlenosti. U evidenciju nezaposlenih prijavilo se 1938 osoba ili 3,6 posto više nego u listopadu prošle godine. Od ukupna broja novoprijavljenih, njih 82,6 posto imalo je prethodno radno iskustvo, najviše u hotelima i restoranima, u trgovini i prerađivačkoj industriji. Iz evidencija nezaposlenih 'otišlo' je 925 osoba, što je 1 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine. Na osnovi ugovora o radu zaposleno je 414 osoba, a 511 osoba "brisano" je iz drugih razloga.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙