FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Puljić i Komarica razgledali izložbu "Vezak vezla, niz Bosnu gledala"

ZAGREB, 10. studenoga 2005. (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinalVinko Puljić i banjolučki biskup Franjo Komarica razgledali su danasu Etnografskom muzeju izložbu "Vezak vezla, niz Bosnu gledala".
ZAGREB, 10. studenoga 2005. (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i banjolučki biskup Franjo Komarica razgledali su danas u Etnografskom muzeju izložbu "Vezak vezla, niz Bosnu gledala".

Riječ je o izložbi tradicijskih nošnji i nakita bosanskohercegovačkih Hrvata iz zbirke Samostana i duhovnog centra "Karmel sv. Ilije" na Buškom jezeru koju je priredio karmelićanin Zvonko Martić.

Nakon razgledavanja izložbe kardinal Vinko Puljić izrazio je zadovoljstvo izloženom kulturnom baštinom, rekavši da ona svjedoči koliko je ljubavi i strpljenja u baštini hrvatskoga naroda u BiH.

"Ovdje je skupljena baština iz raznih krajeva Hrvata u BiH", dodao je kardinal, rekavši kako je izložba postavljena u Zagrebu da bi se hrvatska javnost što bolje upoznala s tradicijskom baštinom i običajima Hrvata u BiH.

"Zbog ovog bogatstva ponosni smo na naše pretke, jer su znali gajiti svoju baštinu, i držali su do svog ponosa", istaknuo je, dodavši kako zbog toga s osobitim poštovanjem gledamo na to bogatstvo koje moramo znati cijeniti kako bi i od drugih očekivali da nas cijene i vrednuju.

Izložba je otvorena 13. listopada, a završava 27. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙