FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskupi BiH neće na obilježavanje obljetnice Daytona

SARAJEVO,15. studenoga 2005.(Hina) - Biskupi Bosne i Hercegovine odbilisu sudjelovati u obilježavanju desete obljetnice potpisivanjaDaytonskog sporazuma koje će se sljedećeg tjedna održati u SjedinjenimDržavama, prenijela je u utorak Katolička tiskovna agencija Biskupskekonferencije BiH (KTA).
SARAJEVO,15. studenoga 2005.(Hina) - Biskupi Bosne i Hercegovine odbili su sudjelovati u obilježavanju desete obljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma koje će se sljedećeg tjedna održati u Sjedinjenim Državama, prenijela je u utorak Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

Kako je navedeno, odluku biskupa američkom veleposlaniku u BiH Douglasu McElhaney prenio je tijekom susreta u Sarajevu 9. studenoga vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

KTA prenosi da je kardinal Puljić veleposlanika McElhaneya još jednom izvijestio o stanju Katoličke crkve na području BiH te posebice upozorio na poteškoće pri povratku katolika prijeratnim domovima.

Vrhbosanski je nadbiskup također ukazao na "dvostruka mjerila međunarodnih predstavnika" kao i na potrebu takvog društveno-pravnog ustroja BiH koji bi omogućio da sva tri konstitutivna naroda budu jednakopravna.

KTA ne objašnjava razloge zbog kojih predstavnici Katoličke crkve u BiH neće sudjelovati u obilježavanju obljetnice Daytonskog sporazuma.

Biskupska konferencija BiH ranije ovog mjeseca usvojila je prijedlog ustavnih promjena u BiH ocijenivši da je sadašnji ustroj nepravedan te da posebice ugrožava hrvatski narod. Biskupi su predložili ukidanje dva entiteta i uspostavu četiriju regija. Taj prijedlog međutim uopće nije razmatran na upravo završenim razgovorima o ustavnim promjenama u BiH koje je u Bruxellesu organizirao američki Institut za mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙