FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ustoličen novi skopski biskup

SKOPLJE, 6. studenog 2005. (Hina) - Monsinjor Kiro Stojanov, noviskopski biskup, ustoličen je u nedjelju u katedrali Presvetog srcaIsusova u Skoplju na svečanosti kojoj je nazočio velik broj vjernikate nadbiskupi i biskupi katoličkih crkava zemalja u regiji i visokipredstavnici vlasti u Makedoniji, među kojima i predsjednik državeBranko Crvenkovski.
SKOPLJE, 6. studenog 2005. (Hina) - Monsinjor Kiro Stojanov, novi skopski biskup, ustoličen je u nedjelju u katedrali Presvetog srca Isusova u Skoplju na svečanosti kojoj je nazočio velik broj vjernika te nadbiskupi i biskupi katoličkih crkava zemalja u regiji i visoki predstavnici vlasti u Makedoniji, među kojima i predsjednik države Branko Crvenkovski.

Odlukom pape Benedikta XVI. za novog skopskog biskupa i apostolskog egzarha vjernika bizanskog obreda u Makedoniji postavljen je monsinjor Kiro Stojanov.

Biskupsko ustoličenje je izvršio apostolski nuncij za Makedoniju, BiH i Sloveniju Santos Abril y Castelo, a propovijed održao nadbiskup sarajevski kardinal Vinko Puljić.

Prethodni biskup skopske biskupije Joakim Herbut preminuo je u svibnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙