FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 17. studenoga

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 17. studenoga.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 17. studenoga.

OPATIJA - Drugog dana tradicionalnog savjetovanja Društva ekonomista Hrvatske 'Ekonomska politika Hrvatske u 2006. godini' u Opatiji, potpredsjednik Vlade Damir Polančec govorit će o strategiji gospodarskog razvoja Hrvatske. Razgovarat će se, uz ostalo i o učincima porezne reforme, regijama i regionalnoj politici u Hrvatskoj te razini konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Bit će riječi i o korporativnom upravljanju, ekonomskim posljedicama demografskih promjena te slovenskim iskustvima u korištenju pristupnih fondova Europske unije (9.30 sati, Grand Hotel Adriatic, Maršala Tita 200).

ZAGREB - Na IX. kongresu Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH), koji se u zagrebačkom hotelu Sheraton održava do 18. studenoga, osim glavne teme "Novi trendovi u hotelskom marketingu i prodaji" bit će riječi i o aktualnostima u hrvatskoj hotelskoj i turističkoj industriji. Na kongresu, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, očekuje se više od 200 domaćih i inozemnih sudionika (13,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

VRBOVSKO - U sklopu druge faze izgradnje punog profila autoceste Rijeka-Zagreb, bit će dovršen proboj druge, južne cijevi tunela Čardak. Tunel Čardak nalazi se na dionici Ravna Gora - Vrbovsko. Duljina južne cijevi je 601 metar, a glavna trasa ispred i iza tunela ukupne je duljine 2.396 metara. Sutrašnjim završnim miniranjem, završavaju radovi na iskopu i gradnji primarne podgrade tunela (11 sati, parkiralište pokraj tunela).

ZAGREB - Udruženje za istraživanje tržišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će savjetovanje 'Stanje i trendovi u istraživačkoj industriji'. Glavne teme savjetovanja, na kojemu će sudjelovati stručnjaci iz vodećih istraživačkih agencija, uz trendove u industriji istraživanja i metoda u istraživanju tržišta (11 sati, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore najavit će na konferenciji za novinare program najvažnije događaje i sudionike 18. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a koji će se održati 24. i 25. studenoga u Dubrovniku (11 sati, Ilica 49/II).

ZAGREB - Tvrtka Selectio dodijelit će prve certifikate Poslodavac Partner. Dodjela certifikata dio je istoimenog programa certificiranja izvrsnosti, cilj kojega je certificirati tvrtke s najboljim procesima upravljanja ljudskim resursima (10 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj je na kraju listopada ove godine iznosila 10,93 milijarde kuna, što je za 1,88 posto više nego u rujnu. Istodobno je imovina šest otvorenih dobrovoljnih fondova bila veća od 163,6 milijuna kuna, što predstavlja povećanje za 3,43 posto prema mjesecu prije, podaci su koje je objavila Agencija za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena). Doda li se tome i 10,9 milijuna kuna neto imovine sedam zatvorenih dobrovoljnih fondova, ukupna imovina svih mirovinskih fondova u Hrvatskoj na kraju listopada je iznosila više od 11,1 milijardi kuna.

ZAGREB - Iznos nepodmirenih naloga za plaćanje pravnih osoba u Hrvatskoj u rujnu je, po podacima Financijske agencije, iznosio nešto više od 10,8 milijardi kuna, a blokirane žiro račune je imalo 20.276 pravnih osoba sa ukupno 30.710 zaposlenih. U rujnu je, u odnosu na kolovoz, zabilježeno povećanje iznosa nepodmirenih naloga blokiranih pravnih osoba za 0,9 posto ili 95 milijuna kuna. Istodobno je broj blokiranih pravnih osoba u rujnu bio za 260 tvrtki veći nego u mjesecu prije, dok su insolventne pravne osobe imale za 4,5 tisuća zaposlenih manje nego one u mjesecu prije. To upućuje na zaključak da je u evidenciju ušao veći broj pravnih osoba sa malim brojem zaposlenih, a iz evidencije izašao mali broj pravnih osoba sa većim brojem zaposlenih, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u publikaciji "Gospodarska kretanja.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙