FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CIA tvrdi da Castro ima Parkinsonovu bolest

WASHINGTON, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - CIA je zaključila dakubanski predsjednik Fidel Castro pati od Parkinsonove bolesti i da bise, kako bolest bude napredovala, mogao suočiti s poteškoćama uobavljanju svakodnevnih dužnosti, rekao je u srijedu neimenovaniamerički dužnosnik.
WASHINGTON, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - CIA je zaključila da kubanski predsjednik Fidel Castro pati od Parkinsonove bolesti i da bi se, kako bolest bude napredovala, mogao suočiti s poteškoćama u obavljanju svakodnevnih dužnosti, rekao je u srijedu neimenovani američki dužnosnik.

U izvješću, sastavljenom posljednjih mjeseci, tvrdi se da je ta bolest, koja nije smrtonosna, ali jako onesposobljava čovjeka, kod Castra toliko uznapredovala da će se morati početi razmišljati o budućnosti te komunističke zemlje u idućih nekoliko godina.

"Procjena je da on boluje od Parkinsona i da je bolest uznapredovala. Čini se kao da se sve više vide i vanjski simptomi", rekao je dužnosnik upoznat s procjenom CIA-e.

Dužnosnici Bushove administracije i kongresnici već su upoznati s procjenom Castrovog zdravstvenog stanja, ali su američki diplomati odlučili ne pridavati joj osobitu važnost, rekavši kako ne koriste obavještajne podatke za određivanje politike prema Castru ili Kubi.

"Vidi li se da popušta njegov stisak nad zemljom? Ne vidi", rekao je dužnosnik State Departmenta koji je zatražio da bude neimenovan. "Ne razmišljamo o trenutku kad će Castro otići na temelju procjene da ima Parkinsona", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙