FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Odbijena žalba Jankovića na prepuštanje njegovog suđenja BiH

DEN HAAG/ZAGREBICTY: Odbijena žalba Jankovića na prepuštanje njegovog suđenja BiHDEN HAAG/ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Žalbeno vijeće Haškog suda(ICTY) potvrdilo je odluku da se postupak protiv bosanskog SrbinaGojka Jankovića prepusti pravosuđu Bosne i Hercegovine, odbacivšiJankovićevih pet žalbenih osnova i djelimice prihvativši samo jednuvezanu uz međunarodni nadzor suđenja u Sarajevu, priopćio je u srijedusud.
DEN HAAG/ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Žalbeno vijeće Haškog suda (ICTY) potvrdilo je odluku da se postupak protiv bosanskog Srbina Gojka Jankovića prepusti pravosuđu Bosne i Hercegovine, odbacivši Jankovićevih pet žalbenih osnova i djelimice prihvativši samo jednu vezanu uz međunarodni nadzor suđenja u Sarajevu, priopćio je u srijedu sud.

U odluci datiranoj s 15. studenoga, Žalbeno vijeće je djelomice prihvatilo prigovor Jankovića vezan uz upute koje Vijeće za prepuštanje predmeta treba dati Tužiteljstvu kako bi ono u suradnji s OESS-om i drugim međunarodnim organizacijama osiguralo nadzor i izvještavanje o njegovom suđenju pred Državnim sudom BiH, te kako bi tražilo dodatne upute Vijeća ako se aranžmani za nadzor i izvještavanje pokažu nedjelotvornim.

Za prebacivanje Jankovića u BiH Žalbeno vijeće je odredilo rok od 30 dana.

Gojko Janković, ratni zamjenik zapovjednika srpske policije u Foči, optužen je za sustavno i rasprostranjeno silovanje zatočenih Bošnjakinja na području Foče 1992.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙