FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: U četvrtak novi mandat 14 stalnih sudaca i izbor predsjednika

DEN HAAG/ZAGREBICTY: U četvrtak novi mandat 14 stalnih sudaca i izbor predsjednikaDEN HAAG/ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - U Haškom sudu (ICTY) učetvrtak će biti održana prigodna svečanost povodom početka novogčetvorogodišnjeg mandata za 14 stalnih sudaca, koji će nakon toga naplenarnoj sjednici izabrati novog predsjednika i potpredsjednika suda,najavio je u srijedu glasnogovornik ICTY-a.
DEN HAAG/ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - U Haškom sudu (ICTY) u četvrtak će biti održana prigodna svečanost povodom početka novog četvorogodišnjeg mandata za 14 stalnih sudaca, koji će nakon toga na plenarnoj sjednici izabrati novog predsjednika i potpredsjednika suda, najavio je u srijedu glasnogovornik ICTY-a.

''Sutra u 9 sati održat će se svečanost na kojoj će 14 stalnih sudaca položiti prisegu na početku mandata. Sutkinja Christine Van den Wyngaert će iz statusa ad-litem suca prijeći u status stalnog suca", rekao je glasnogovornik Jim Landale u telefonskom razgovoru iz Den Haaga.

Nakon polaganja prisege suci će na izvanrednoj plenarnoj sjednici izabrati novog predsjednika i potpredsjednika, dodao je.

Sastav stalnih sudaca u završnoj fazi rada ICTY-a bit će gotovo istovjetan sadašnjem, a uz belgijsku sutkinju Van den Wyngaert jedina prinova bit će Bakone Melema Moloto iz Južnoafričke Republike.

Mandat će obnoviti 12 dosadašnjih stalnih sudaca Carmel Agius (Malta), Jean Antonetti (Francuska), Iain Bonomy (Velika Britanija), Liu Daqun (Kina), O-Gon Kwon (Republika Koreja), Theodor Meron (SAD), Alphonse Orie (Nizozemska), Kevin Parker (Australija), Fausto Pocar (Italija), Patrick Robinson (Jamajka), Wolfgang Schomburg (Njemačka) i Mohammad Shahabuddeen (Gvajana).

Nakon isteka drugog predsjedničkog mandata suca Theodora Merona, idući predsjednik ICTY-a trebao bi biti netko od sudaca iz kontinentalnog (europskog) pravnog sustava, a najviše se izgleda daje sadašnjem potpredsjedniku suda Faustu Pocaru iz Italije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙