FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carla del Ponte sutra u Sarajevu

DEN HAAG/ZAGREB,9. studenoga(Hina) - Glavna tužiteljica Haškog sudaCarla del Ponte u četvrtak će posjetiti Sarajevo gdje će sudjelovatina međunarodnoj konferenciji o tranzicijskom pravosuđu u BiH, te sdužnosnicima NATO-a i lokalnim čelnicima razgovarati o neuspješnom10-godišnjem traganju za Radovanom Karadžićem, najavila je u srijedunjezina glasnogovornica.
DEN HAAG/ZAGREB,9. studenoga(Hina) - Glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte u četvrtak će posjetiti Sarajevo gdje će sudjelovati na međunarodnoj konferenciji o tranzicijskom pravosuđu u BiH, te s dužnosnicima NATO-a i lokalnim čelnicima razgovarati o neuspješnom 10-godišnjem traganju za Radovanom Karadžićem, najavila je u srijedu njezina glasnogovornica.

"Tužiteljica je će sutra sudjelovati na konferenciji pod nazivom 'U potrazi za pravdom: Pregled napretka u tranzicijskom pravosudnom sustavu Bosne i Hercegovine" u organizaciji Balkanske istraživačke reporterske mreže (BIRN), ogranaka londonskog Instituta za izvještavanje o ratu i miru (IWRP)", najavila je glasnogovornica Florence Hartmann na tjednom briefingu za novinare u Haagu.

Del Ponte će na konferenciji govoriti o iskustvima prepuštanja predmeta ICTY-a pravosuđu BiH.

"Jednodnevni boravak u Sarajevu Del Ponte će iskoristiti za sastanak s dužnosnicima NATO-a i lokalnim dužnosnicima kako bi s njima podijelila zabrinutost oko nepostizanja napretka u traganju za Radovanom Karadžićem", kazala je Hartmann.

Karadžić, bivši politički čelnik bosanskih Srba optužen za genocid i zločine protiv čovječnosti, u bijegu je već dulje od 10 godina a Del Ponte je u svojim posljednjim izvješćima naznačila kako ima informacija da se krije u pograničnom području BiH i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙