FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Landale: Miloševiću pozlilo, suđenje odgođeno do daljnjega

DEN HAAG/ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Bivšem jugoslavenskompredsjedniku Slobodanu Miloševiću u srijedu je pozlilo tijekom glavnerasprave pred Haškim sudom, pa je sudsko vijeće odlučilo do daljnjegaprekinuti suđenje i naložilo liječnički pregled optuženog, izjavio jeglasnogovornik suda Jima Landale.
DEN HAAG/ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću u srijedu je pozlilo tijekom glavne rasprave pred Haškim sudom, pa je sudsko vijeće odlučilo do daljnjega prekinuti suđenje i naložilo liječnički pregled optuženog, izjavio je glasnogovornik suda Jima Landale.

"Milošević je upravo bio završio dodatno ispitivanje svjedoka, potpukovnika VJ Zlatka Odaka, i trebao je izvesti idućeg svjedoka, kada se požalio da se ne osjeća dobro pa su suci odgodili suđenje do daljnjega", rekao je Landale u telefonskom razgovoru iz Haaga.

Raspravno vijeće, pod predsjedanjem suca Patricka Robinsona, naložilo je da liječnici odmah pregledaju Miloševića i podnesu izvješće vijeću koje će zatim odlučiti o nastavku suđenja, rekao je glasnogovornik.

Milošević se na jučerašnjoj sjednici požalio da u zadnja dva mjeseca ima "ozbiljne zdravstvene probleme", te zatražio da mu vijeće odobri stanku u suđenju u trajanju od šest tjedana, pozivajući se na preporuku trojice liječnika specijalista iz Rusije, Francuske i Srbije, koji su ga na njegov zahtjev pregledali 4. studenoga.

Trojica liječnika - kardiolog, angiolog i otorinolaringolog u svojem su zajedničkom izvješću zaključili kako Miloševićevo zdravstveno stanje, zbog srčanih tegoba i visokog tlaka, "nije stabilno te postoji mogućnost komplikacija". Preporučili su mu mirovanje te prestanak svih fizičkih i intelektualnih aktivnosti u trajanju od najmanje šest tjedana kako bi se stanje stabiliziralo.

Raspravno vijeće jučer je zatražilo taj izvještaj specijalista kako bi odlučilo o Miloševićevu zahtjevu za stankom u procesu.

Prošloga je petka suđenje također odgođeno jer se Milošević zbog bolesti nije pojavio u sudnici. Pritvorski liječnik je nakon pregleda ustanovio da se radi o iscrpljenosti.

Milošević (67) , sam vodi svoju obranu, priprema i ispituje svjedoke i priprema materijalne dokaze, u čemu mu pomaže nekoliko pravnih savjetnika.

Od 12. veljače 2002. kada mu je počelo suđenje za genocid u BiH i zločine protiv čovječnosti u Hrvatskoj i na Kosovu, postupak je prekidan u 20-ak navrata zbog njegova visokog tlaka, srčanih tegoba, gripe ili iscrpljenosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙