FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown o međunarodnoj odlučnosti za uhićenje Karadžića i Mladića

DEN HAAG/ZAGREB, 9. studenoga 2005.(Hina) - Visoki predstavnikmeđunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown potvrdio je u srijedu u DenHaagu, nakon oproštajnog susreta s glavnom tužiteljicom Haškog suda(ICTY) Carlom del Ponte, odlučnost međunarodne zajednice da se uhiteoptuženi Radovan Karadžić i Ratko Mladić, te da se to učini prijepredstojeće 10. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma.
DEN HAAG/ZAGREB, 9. studenoga 2005.(Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown potvrdio je u srijedu u Den Haagu, nakon oproštajnog susreta s glavnom tužiteljicom Haškog suda (ICTY) Carlom del Ponte, odlučnost međunarodne zajednice da se uhite optuženi Radovan Karadžić i Ratko Mladić, te da se to učini prije predstojeće 10. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma.

"Postoji 'željezna odlučnost' međunarodne zajednice da Karadžić i Mladić budu uhićeni i šteta je što istu takvu odlučnost do nedavno nisu imale i vlasti u Beogradu i Banjaluci", rekao je Ashdown novinarima nakon kraćeg razgovora s Del Ponte, prenosi iz Den Haaga agencija Beta.

Ashdown, koji s dužnosti odlazi u siječnju 2006., dodao je kako bi bilo "izuzetno značajno" kad bi se bivši čelnici bosanskih Srba Karadžić i Mladić našli u Den Haagu do 10-godišnjice postizanja Daytonskog mirovnog sporazuma, krajem studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙