FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka DNV prva kojoj je HAA dodijelila akreditaciju

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska akreditacijska agencija(HAA) dodijelila je norveškoj tvrtki Det Norske Veritas (DNV)akreditaciju koja služi za provedbu certificiranja sustava upravljanjakvalitetom, izvijestili su iz DNV-a.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska akreditacijska agencija (HAA) dodijelila je norveškoj tvrtki Det Norske Veritas (DNV) akreditaciju koja služi za provedbu certificiranja sustava upravljanja kvalitetom, izvijestili su iz DNV-a.

Ovlašćivanje (akreditacija) je mjera za uspostavu povjerenja na tržištu proizvoda i usluga jer znači nezavisnu i nepristranu ocjenu osposobljenosti ustanova koje obavljaju umjeravanja, ispitivanja, potvrđivanja proizvoda, procesa i usluga, sustava kakvoće i osoblja te nadzor, a u našoj ga zemlji provodi HAA.

Iz DNV-a naglašavaju da je time potvrđeno da su u svom poslovanju u potpunosti usvojili hrvatske propise.

Dobivanjem akreditacije DNV je postao prva međunarodna certifikacijska tvrtka koja je dobila takvo ovlaštenje u našoj zemlji, te sada uz hrvatsku akreditaciju ima još četrdesetak akreditacija u svijetu koje su sada dostupne i domaćem tržištu.

DNV je akreditaciju dobio nakon višemjesečnih pomnih priprema udovoljivši zahtjevima iz europske norme EN 45012, koja se odnosi na "pravila ponašanja" certifikacijske kuće, a do sada je u Hrvatskoj koristio akreditacije Italije, Nizozemske, Francuske i Njemačke.

Cilj je tvrtke DNV da svi njeni klijenti jednog dana budu akreditirani pod hrvatskom akreditacijom, što će akreditaciju Hrvatske akreditacijske agencije učiniti najviše zastupljenom akreditacijom u našoj zemlji.

DNV u našoj zemlji, tvrde, ukupno drži 36 posto domaćeg tržišta ISO certifikata i ima tržišni udjel veći od 34 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙