FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI Braća Pivac dobila certifikate kvalitete

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Mesnoj industriji Braća Pivac izVrgorca dodijeljeni su certifikati ISO 9001 i HACCP od stranecertifikacijske kuće Det Norske Veritas (DNV), kojima se potvrđujueuropske norme kvalitete proizvoda i higijenskih uvjeta proizvodnje utoj mesnoj industriji, a od Savjeta Projekta vizualnog označavanjahrvatskih proizvoda tvrtka je dobila stručno priznanje koje imomogućava pravo uporabe znaka "Hrvatska kvaliteta" za 'Kraški vrat'.
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Mesnoj industriji Braća Pivac iz Vrgorca dodijeljeni su certifikati ISO 9001 i HACCP od strane certifikacijske kuće Det Norske Veritas (DNV), kojima se potvrđuju europske norme kvalitete proizvoda i higijenskih uvjeta proizvodnje u toj mesnoj industriji, a od Savjeta Projekta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda tvrtka je dobila stručno priznanje koje im omogućava pravo uporabe znaka "Hrvatska kvaliteta" za 'Kraški vrat'.

Tvrtka se, kako su istaknuli iz te mesne industrije, nalazi u fazi prilagođavanja europskim standardima te uvodi europske norme kvalitete proizvoda i higijenskih uvjeta proizvodnje.

U skladu s tim dobiven je certifikat HACCP i ISO 9001:2000 za soljenje, fermentaciju, dimljenje i sušenje mesa i proizvoda od mesa za sušaru u Zavojanima kao i certifikat HACCP za tuzemni i inozemni transport mesa i proizvoda od mesa.

Do kraja godine, kako su najavili u tvrtki, trebali bi dobiti i certifikat ISO 9001:2000 i HACCP za proizvodni pogon u Vrgorcu, a nakon toga i certifikaciju za izvozni broj u EU.

U suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva sušara Mesne industrije Braće Pivac u Zavojanima prolazi kontrolne faze certifikacije za izvozni broj u Europsku Uniju.

MI Braća Pivac zapošljava 300 radnika i predstavlja najveću industriju u vrgoračkom kraju s osam veleprodajnih centara širom Hrvatske i 40 maloprodajnih mjesta.

Većinski dionički paket Mesna industrija Braća Pivac ima u tvrtkama Interprodukt d.d. iz Pitomače, Bermesu, te PPK Karlovačkoj mesnoj industriji.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙