FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: županija nezadovoljna brzinom odobravanja poduzetničkih kredita

OSIJEK, 10. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici Osječko-baranjskežupanije na današnjem su sastanku s predstavnicima Hrvatske banke zaobnovu i razvitak (HBOR), Hrvatske agencije za malo gospodarstvo(HAMAG), poslovnih banaka i poduzetničkih centara izrazilinezadovoljstvo brzinom odobravanja zahtjeva za poduzetničke kredite tebrojem odobrenih zahtjeva.
OSIJEK, 10. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici Osječko-baranjske županije na današnjem su sastanku s predstavnicima Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG), poslovnih banaka i poduzetničkih centara izrazili nezadovoljstvo brzinom odobravanja zahtjeva za poduzetničke kredite te brojem odobrenih zahtjeva.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako, unatoč sve boljoj suradnji s HBOR-om i HAMAG-om, neki zahtjevi na odobrenje resornih ministarstava čekaju još od veljače, što je od posebnog značaja za osobe koje traže kredit za podizanje višegodišnjih nasada i koji novac trebaju dobiti u pravo vrijeme.

Predsjednik Uprave HAMAG-a Tomislav Kovačević i voditeljica Odjela razvitka poljoprivrede HBOR-a Marina Jurašin ocijenili su kako je jedan od glavnih problema pri odobravanju kreditnih zahtjeva nedostatna i loša dokumentacija, poput projektnih i investicijskih studija.

Županijski dužnosnici predložili su da konzultantske certifikate HAMAG-a dobiju i lokalni poduzetnički centri i inkubatori, kako bi poduzetnici dobili što kvalitetniju pomoć pri izradi dokumentacije, budući da, kako je istaknuto, na području županije trenutačno djeluju svega tri takva konzultanta.

Jurašin je izvijestila kako je HBOR do kraja listopada ove godine, za različite programe, u ovoj županiji plasirao ukupno 695 kredita, s ukupno odobrenih 1,2 milijarde kuna.

Trenutačno je najviše zahtjeva podneseno u programima razvoja poljoprivrede, gdje je za razvoj govedarske proizvodnje do sada odobreno devet kreditnih zahtjeva s područja ove županije, u ukupnom iznosu od 15 milijuna kuna, što je trećina svih odobrenih kredita HBOR-a u okviru toga programa, rekla je Jurašin.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙