FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Elcon: povećanje gubitka zbog značajnog gubitka posla

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Gubitak Elcona iz Zlatar Bistrice uprvih devet mjeseci iznosio je 9,4 milijuna kuna i znatno je povećan uodnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada je iznosio 1,8 milijunakuna, podatak je iz izvještaja o poslovanju Elcona koji prenosiVaraždinska burza.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Gubitak Elcona iz Zlatar Bistrice u prvih devet mjeseci iznosio je 9,4 milijuna kuna i znatno je povećan u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada je iznosio 1,8 milijuna kuna, podatak je iz izvještaja o poslovanju Elcona koji prenosi Varaždinska burza.

Jedan od glavnih razloga takvog rezultata je smanjenje prihoda zbog značajnog gubitka poslova. To je uzrokovalo smanjenje realizacije, što je uz visoke fiksne troškove rezultiralo gubitkom, kaže se u komentaru Uprave Elcona.

U trećem tromjesečju, Elconov gubitak iznosio je 5,1 milijun kuna, što je također znatno više u odnosu na treće tromjesečje prošle godine (2,6 milijuna kuna).

Ukupni prihodi tvrtke u prvih devet mjeseci iznosili su 78,6 milijuna kuna i bili su za 52 posto manji od prihoda iz istog lanjskog razdoblja, dok su ukupni rashodi pali za 15 posto, na nešto više od 88 milijuna kuna.

Od prodaje u zemlji, Elcon je u prva tri kvartala ostvario 22,5 milijuna kuna, a od prodaje u inozemstvu 48,6 milijuna kuna.

Elcon je osnovan 1971. godine, a od osnutka do danas osnovna je djelatnost proizvodnja kabelskih setova za automobilsku industriju i industriju kućanskih aparata. Automobilska industrija zauzima 95 posto ukupne proizvodnje, a glavni kupci su PSA, Valeo Hella i Yazaki. U programu proizvodnje kabelskih setova za kućanske aparate glavni je kupac tvrtka Vaillant.

Najveći dioničar Elcona je Ministarstvo financija koje ima 25 postotni dionički udjel. Udjel vlastitih dionica u temeljnom kapitalu je 23,6 posto, a Ministarstvo gospodarstva ima 5,5 posto dionica. Ostali dionički udjeli manji su od 2 posto. Na kraju trećeg tromjesečja, tvrtka je imala 538 zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙