FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt modela društveno odgovornog poslovanja

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Centar za civilne incijative (CCI)predstavio je danas projekt "Sudjelovanje profitnog sektora u razvoju"čiji je cilj razviti u praksi model društveno odgovornog poslovanja(DOP) i ponašanja prema potrebama hrvatskog poslovnog sektora u svrhuopće koristi za hrvatsko društvo u cjelini.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Centar za civilne incijative (CCI) predstavio je danas projekt "Sudjelovanje profitnog sektora u razvoju" čiji je cilj razviti u praksi model društveno odgovornog poslovanja (DOP) i ponašanja prema potrebama hrvatskog poslovnog sektora u svrhu opće koristi za hrvatsko društvo u cjelini.

Voditelj projekta Drago Vručinić kazao je da je projekt započet prije mjesec dana, traje dvije godine, a financira ga ga USAID putem partnerske organizacije Academy for Educational Development. Projekt će se provoditi u sedam županija središnje i sjeverne Hrvatske, uz potporu Hrvatske gospodarske komore (HGK).

DOP uključuje posvećenost tvrtke poztivnom djelovanju na održiv razvoj, ekonomično i u svrhu zaštite okoliša, poštujući i dopuštajući uključenost interesa svih sudionika u zajednici.

Vručinić je kazao kako očekuju da bi praktično provođenje DOP-a u poslovnom sektoru trebalo rezultirati povećanom konkurentnošću poduzeća, kvalitetnijim odnosom s predstavnicima zajednice, boljom motivacijom uposlenika i razvojem ljudskih resursa.

Projekt, između ostalog, obuhvaća predstavljanje u županijskim HGK, identifikaciju i procjenu tvrtki korisnika projekta, te izradu modela DOP-a koji odgovara tim tvrtkama.

Najveći strah hrvatskih gospodarstvenika je da ljudski resursi koje imaju ne bi mogli prihvatiti nove tehnologije poslovanja prilikom uvođenja DOP-a, rekao je Vučinić. Dodao je da istraživanja provedena u Sisačko-moslavačkoj županiji pokazuju kako je oko 80 posto ispitanih tvrtki ustvrdilo da županijska vlast nema dobro razvijenu komunikaciju sa gospodarskim subjektima u županiji.

Vručinić smatra da dobar dio problema koje imaju tvrtke na regionalnom nivou i zbog čega se gospodarstvo ne razvija dobro leži baš u tom nedostatku komunikacije. Najavio je da će stoga jedna od zadaća projekta biti razvoj komunikacije i koordinacije aktivnosti između gospodarskih subjekata i županijskih vlasti.

Za projekt će se moći prijaviti srednji poduzetnici, te tvrtke koje nisu u stečaju i koje imaju mogućnosti razvijati nove modele poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙