FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravi "3. maja" odobrene razrješnice za poslovanje u 2004.

RIJEKA,12. listopada 2005.(Hina) - Članovi Glavne skupštine riječkeBrodograđevne industrije "3. maja" jednoglasno su i bez raspraveprihvatili izvješće Uprave o poslovanju 2004., izvješće Nadzornogodbora o provedenu nadzoru 2004. te Upravi i Nadzornom odboru dalirazrješnice za poslovanje u 2004., izjavio je večeras za Hinupredsjednik Glavne skupštine "3. maja" Predrag Božanić.
RIJEKA,12. listopada 2005.(Hina) - Članovi Glavne skupštine riječke Brodograđevne industrije "3. maja" jednoglasno su i bez rasprave prihvatili izvješće Uprave o poslovanju 2004., izvješće Nadzornog odbora o provedenu nadzoru 2004. te Upravi i Nadzornom odboru dali razrješnice za poslovanje u 2004., izjavio je večeras za Hinu predsjednik Glavne skupštine "3. maja" Predrag Božanić.

Nadzorni odbor ublažio je svoje izvješće o provedenu nadzoru 2004. te odustao od svog prijašnjeg zahtjeva da se Upravi ne odobri razrješnica za poslovanje 2004., kazao je Božanić.

Naime, Glavna skupština "3. maja" prvo je bila najavljena za 30. kolovoza, ali su tada rasprava i odluke o izvješćima Uprave o poslovanju i Nadzornog odbora o provedenu nadzoru te od davanju razrješnica odgođene za danas.

Odgodu je kao predstavnik većinskog vlasnika, Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), bio zatražio državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković.

Prijedlog da se Upravi "3. maja" ne odobre razrješnice Skupštini je tada uputio predsjednik Nadzornog odbora Vladimir Brusić, navevši kako je Nadzorni odbor utvrdio da je Uprava zaključivala nepovoljne ugovore po kojima rizik snosi isključivo brodogradilište, da su se poslovi ugovarali netransparentno te da su troškovi nabave i kooperanata nekontrolirani i previsoki.

S tim navodima nije se složio predsjednik Uprave Gvozden Rukavina koji je ustvrdio da Uprava može biti odgovorna samo za 10 posto nastalih gubitaka, a da je ostali dio nastao zbog objektivnih uzroka.

Iako je konsolidirani gubitak iznosio 976,7 milijuna, Rukavina je ocijenio da je napravljen pozitivan pomak u proizvodnosti, a rok gradnje smanjen na 12 mjeseci, no da to ne prate i odgovarajući financijski rezultati.

Kao osnovni uzrok gubitaka predsjednik Uprave "3. maja" naveo je nepovoljan tečaj američkog dolara i sve više cijene čelika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙