FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA: neto dobit 735,85 milijuna kuna

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) u prvih jedevet ovogodišnjih mjeseci ostvarila 735,85 milijuna kuna neto dobiti,što je za 14,4 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podaci suiz financijskog izvješća Banke koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila 735,85 milijuna kuna neto dobiti, što je za 14,4 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz financijskog izvješća Banke koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupna aktiva Zagrebačke banke na kraju rujna ove godine iznosila je 61,4 milijardi kuna i bila je 6,8 posto viša nego na kraju prošle godine.

Povećanje dobiti, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, rezultat je rasta prihoda, za 1,6 posto te smanjenja troškova poslovanja za 1,5 posto.

Na rezultat u poslovanju, ističu u Zagrebačkoj banci, utjecali su i jednokratni pozitivni učinci reguliranja potraživanja i obveza po osnovu kredita bivše Jugoslavije po kojima je ZABA bila aranžer.

U ukupnim prihodima banke neto prihod od kamata sudjeluje sa 66 posto, neto prihod od provizija i naknada s 21 posto te ostali prihodi i tečajne razlike s 14 posto.

U odnosu na isto razdoblje prethodne godine neto prihod od kamata smanjen je za 6,7 posto, na 1,27 milijardi kuna. Razlog smanjenja kamatnog prihoda, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, je smanjenje kamatnih stopa zbog povećane konkurencije na tržištu te je Banka i uz povećanje volumena ostvarila niži prihod.

Neto prihod od provizija i naknada veći je za 12 posto te iznosi 400,19 milijuna kuna i to kao rezultat uvođenja novih proizvoda i usluga banke.

Najznačajniji segment poslovanja je poslovanje s građanima iz kojeg proizlazi najveći dio neto prihoda od kamata (49 posto) i neto prihoda od provizija i naknada (60 posto), podaci su iz financijskog izvješća.

Drugi po značaju je segment poslovanja s poduzećima s 34 posto učešća u neto prihodu od kamata i 36 posto učešća u neto prihodu od naknada.

Troškovi poslovanja za prvih devet mjeseci iznose 1,01 milijardu kuna i smanjeni su u odnosu na devetomjesečno razdoblje lani za 16,3 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih rashoda najzastupljeniji su troškovi osoblja s 52 posto (525,7 milijuna kuna), zatim slijede operativni troškovi čiji je udio povećan na 30 posto, amortizacije na 13 posto, dok osiguranje depozita ima udio od 6 posto u ukupnim troškovima.

Odnos troškova poslovanja i prihoda u devet mjeseci 2005. iznosi 52 posto, a u devet mjeseci 2004. je iznosio 54 posto, kažu u Banci.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙